Over ons

Baby Plus is inmiddels een begrip in de regio West-Friesland, met mooie babyspeciaalzaken in het hartje van Hoorn en Haarlem en een succesvolle webshop voor onze klanten door heel Nederland. Maar wist je dat onze baby- en kinderwinkel ook veel vaste klanten over de grenzen heeft? In Scandinavië is Baby Plus zelfs zo geliefd, dat we voor die landen speciaal Baby Plus Nordics hebben opgezet.

Wij leveren alles wat je maar kunt wensen voor je opgroeiende kinderen. Van complete babykamers tot hippe accessoires. Van kwalitatieve kinderwagens tot duurzaam speelgoed. En van trendy baby- en kinderkleding tot stijlvolle positiekleding. Tevens kun je altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Met bijna dertig jaar ervaring op het gebied van zwangerschaps-, baby- en kinderartikelen beschikken wij over ruim voldoende expertise om je te helpen met de uitdagingen van het aanstaande en jonge ouderschap. Niet slecht toch, voor een familiebedrijf dat ooit begon als scooter- en fietsenspeciaalzaak?

De geschiedenis van Baby Plus
Omdat wij apetrots zijn op onze geschiedenis en wat we in de afgelopen dertig jaar bereikt hebben, gunnen we je graag een kijkje in onze geschiedenis. Dit is hoe het allemaal begon…

1975 – Fietsenzaak en scooterzaak meneer en mevr. van Vliet
Bij toeval krijgt het echtpaar Van Vliet simpele buggy’s aangeboden om op te nemen in het assortiment van hun toenmalige Fietsen- en scooter speciaalzaak. Dit blijkt een schot in de roos. De buggy’s verkopen als warme broodjes en dat doet het echtpaar besluiten om de collectie uit te bereiden met wandelwagens. In overleg met leverancier Koelstra krijgt het echtpaar meteen beschikking over het hele assortiment. Het gedeelte van de winkel met kinderwagens en buggy’s wordt hierna omgedoopt tot Kinder- en Wandelwagenboetiek Van Vliet.

Na een kort ziekbed wil mevrouw Van Vliet graag weer iets om handen hebben. De verkoop van buggy’s en wandelwagens gaat zo goed dat er wordt besloten om nog meer babyproducten te gaan verkopen en mevrouw Van Vliet neemt dit onder haar hoede. Het assortiment wordt uitgebreid met autostoeltjes van Maximilian (tegenwoordig bekend onder de naam Maxi-Cosi), meubels van Vroomshop en badartikelen van bébé-jou.
 

 

1991 – Verhuizing Grote Kerk
Na jaren succesvolle verkoop in het pand aan de Kleine Noord in Hoorn, wordt het tijd om de kinderspeciaalzaak zelfstandig te laten draaien. Het assortiment kinderproducten neemt steeds meer ruimte in beslag en Meneer Van Vliet heeft bijna geen ruimte over om zijn fietsenzaak te runnen!

Toevallig komt de 1e etage in de Grote Kerk in Hoorn vrij. Het is niet de meest voor de hand liggende keuze voor een babyspeciaalzaak, want in het pand bevindt zich dan nog geen lift. Maar mevrouw Van Vliet waagt de gok en opent de deuren van de nieuwe winkel op 17 juli 1991, samen met haar dochter Petra en haar man. Een lift wordt vlak na de opening alsnog geplaatst. Hiermee is de nieuwe babyspeciaalzaak, die omgedoopt wordt tot Baby Plus, de grootste babyspeciaalzaak boven het IJ.

1992 – Eerste koopzondag Hoorn
Rond de feestdagen wordt in Hoorn voor het eerste het concept koopzondag geïntroduceerd, waarbij de winkels in de binnenstad in de middaguren hun winkeldeuren kunnen openen voor bezoekers. Ook Baby Plus doet hieraan mee en het wordt een geslaagde en gezellige eerste koopzondag, waarna er nog velen zullen volgen.

1995 – Mevrouw Van Vliet met pensioen
Na jarenlang hard werken mag mevrouw Van Vliet met welverdiend pensioen. Haar dochter Petra neemt het stokje van haar moeder over. Samen met haar man runt zij voortaan Baby Plus.

2001 – Lancering webshop en introductie nieuw logo
Baby Plus zit als bedrijf niet stil. Daarom wordt er in 2001 voor het eerst een heuse webshop gelanceerd en is het tijd voor een verfrissend nieuw logo. Om dit te vieren krijgt ook de winkel een make-over en worden alle meubels vervangen door kersenhouten meubels (zeer modieus in die tijd).

2007 – De derde generatie in het bedrijf
Kleinzoon Tim zet zijn eerste voorzichtige stapjes in het familiebedrijf. Beginnend als zaterdaghulp, maar tijdens zijn studie bedrijfskunde probeert hij steeds meer tijd vrij te houden om zijn ouders te helpen in de winkel. Gewoon omdat hij het er zo ontzettend naar zijn zin heeft. Hij houdt zich ook bezig met de verkoop via internet, zodat ook mensen buiten de regio (en zelfs buiten Nederland!) kunnen profiteren van het uitgebreide assortiment en de expertise van Baby Plus.

2013 – Nieuwe website
De verkoop via internet gaat steeds beter en daarom wordt er eind 2013 een nieuwe website gelanceerd met meer functies en betere services. Ook is de website beschikbaar in een Engelstalige versie voor klanten in het buitenland.

2014 – Verhuizing Kleine Noord 47-49
Steeds meer mensen weten Baby Plus op de eerste etage in de Grote Kerk te vinden, maar het begint inmiddels wel te kriebelen om op zoek te gaan naar een nieuw pand. In het huidige pand op het Kleine Noord zien de eigenaren van Baby Plus wel potentie. Voldoende parkeerruimte voor bezoekers, meer magazijnruimte en de etalages zijn slechts enkele pluspunten. Ook het feit dat dit pand gelijkvloers is en de winkel zich op de begane grond bevindt is een groot voordeel. De beslissing om de winkel te verhuizen is al snel gemaakt. Maar wie zelf een bezoekje brengt aan de Baby Plus-winkel in Hoorn ziet direct dat het historische karakter van het pand - zoals de mooie schouw - de echte sfeermakers zijn. En de cirkel is hierbij weer rond; het nieuwe pand van Baby Plus is namelijk gevestigd tegenover…de oude fietsenzaak van opa en oma Van Vliet!

2016 – Allernieuwste website
Inmiddels staat kleinzoon Tim al enige tijd aan het roer van het bedrijf. Hiermee is het hechte familiebedrijf alweer in handen van de derde generatie. Met dezelfde liefde en passie als zijn ouders en grootouders zet Tim zich in voor het familiebedrijf om hiermee nog meer jonge ouders te kunnen begeleiden in de eerste stappen naar en van het ouderschap. Nog iedere dag wordt er met dezelfde West-Friese gastvrijheid, persoonlijke benadering en servicegerichte instelling gewerkt, maar altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering. Deze nieuwe website is daarvan het levende bewijs.

2018 – Winkel in Haarlem
Na meer dan 40 jaar ondernemen vanuit het centrum van Hoorn opent Baby Plus een winkel in Haarlem. Op de Kleine Houtstraat 14 vestigt de babyspeciaalzaak zich in wederom in een prachtig pand met historisch karakter. Want net als in Hoorn bevindt de winkel zich in een van de oudste winkelstraten van de stad. De ongedwongen sfeer van de Haarlemse slenterstraat – die in de jaren ervoor tot leukste winkelstraat van Nederland werd uitgeroepen – past perfect bij Baby Plus. Ook hier zijn we vastberaden om de harten van vaders, moeders en hun kindjes te winnen.

Welkom bij Baby Plus!